Belső ellenőrzés a kockázatok csökkentéséért és kezeléséért

A belső ellenőrzés a változások és kockázatok kezelésének jelentős elemévé vált, mivel a tulajdonosok és a cégvezetés számára képes megadni azt a magabiztosságot, ami nélkülözhetetlen a gyorsan és jelentősen változó piaci igényeknek és elvárásoknak való megfeleléshez. Az internal audit feltárja a vizsgált cégben felmerült problémákat, hozzájárul megoldásukhoz, kontrolláltságot teremt, illetve biztosítja egy társaság üzleti céljainak az elérését, a pénzügyi hatékonyság biztosítása mellett.

Minden cégvezetőnek és tulajdonosnak fel kell tenni pár kérdést, melyek megválaszolása nélkülözhetetlen az eredményes pénzügyi működéséhez, amely minden cég sikerességének az alapja:

  • A vállalatában megfelelőek-e a pénzügyi adatok és kimutatások?
  • Hatékony-e a vállalat működése?
  • Eredményes-e a menedzsment és a munkavállalók tevékenysége?
  • A termelési tényezők gazdaságosan kerülnek-e felhasználásra a cégben?
  • A fejlesztési tevékenység kellően megalapozott-e?
  • Milyen a pénzügyi fegyelem?

A kérdések megválaszolásán túl a kockázati környezet állandó változása a vállalatok számára jelentős kihívásokat jelent. Kulcsfontosságú, hogy a vállalatok képesek legyenek a kockázatok azonosítására, menedzselésére és kezelésére.
Cégünk, a Perfect Answer képes a teljes vállalati belső ellenőrzési funkció ellátására vagy külső félként való támogatására; a kockázat alapú tervezéstől a vizsgálat végrehajtásán át a megállapítások, jelentések elkészítéséig és utóvizsgálatok, nyomon követés elvégzéséig.
Igény esetén társaságunk a vállalat egy-egy adott kritikus területének ellenőrzési feladataival is megbízhatóak, mint például a beszerzés-, kintlévőségkezelés-, készletgazdálkodás-, projekt-, vagy IT audit tevékenység ellátása.

Belső ellenőrzésre van szüksége a cégében? Keresse tanácsadónkat, kérjen ingyenes konzultációt!