fbpx

Blog

Környezeti fenntarthatóság és a belső ellenőrzés

Ha a környezetvédelemről beszélünk, nem elég pusztán a füstölő gyárkéményékre vagy a folyókba vezetett szennyvízre gondolni. A nehézipar világától távolabb álló cégek mindennapjaiban is számtalan olyan körülmény van, amely kárt okoz élőhelyünkben és ezzel együtt magának a cégnek is vesztességet okoz. A környezeti fenntarthatóság és a belső ellenőrzés szorosan összetartozó fogalmakká válhatnak. Az internal audit szolgáltatás arra is lehetőséget biztosíthat, hogy feltárják ezeket tényezőket, illetve megszüntessék azokat, amellyel költséghatékonyabbá és optimálisabbá is válik a működés.

 

Tovább

Üzleti tanácsadás – megoldások a hatékony és sikeres vállalati irányításért

A Perfect Answer olyan szolgáltatásokkal segíti a cégek tulajdonosait, vezetőit és a menedzsmentet, amelyek nélkülözhetetlenek egy modern vállalat hatékony és optimális működtetéséhez. A professzionális üzleti tanácsadási szolgáltatás keretén belül a tanácsadó társaság a szükséges és alapvető döntések előkészítésében és meghozatalában támogatja ügyfeleit. Olyan végterméket gyárt vagy konkrét megoldást nyújt az ügyfeleinknek, amellyel azok hosszú távon tudják biztosítani az eredményes piaci szereplésüket.

 

Tovább
Üzleti tanácsadás

Miért előnyős a kiszervezett belső ellenőrzés?

A professzionális belső ellenőrzési munka felkészült, szakértelemmel rendelkező tanácsadókat igényel. Az auditorok egyre összetettebb folyamatokkal, széleskörű tapasztalatot igénylő problémákkal szembesülnek. Függetlenül az iparágtól, a cég méretétől, egy jó belső ellenőr képes tájékozódni, elemezni és megállapításokat tenni a gyakran igen bonyolult és nehezen átlátható vállalati folyamatokban és működésben. Röviden összefoglaljuk, hogy a belső ellenőrzési szolgáltatások kiszervezése milyen előnyöket jelent a cégtulajdonosoknak és a vállalatok menedzsmentjének.

 

 

Tovább

Hogyan tehetjük hatékonyabbá a beszerzést?

A belső ellenőrzés szerepe a vállalatok beszerzési folyamatainak ellenőrzésében és javításában

Nem szállít időben a beszállító? Silány minőségű a beszállítótól vett áru? Átláthatatlan és rendszertelen a beszerzési folyamat? Működési szempontból meghatározó jelentősége van, hogy egy cég mennyire jól alakítja ki a beszerzési folyamatok rendszerét és mennyire tartja be a szabályait, illetve hogyan kontrollálja és ellenőrzi azokat.

 

Tovább

Belső ellenőrzés HR-ügyekben: kockázatok a munkavállalók kilépési folyamatában

Sokszor nem is egyértelmű, de a vállalatok életében a munkaadó és a munkavállaló közötti kapcsolat legérzékenyebb pontja a távozás. A rendezetlen, kontrollálatlan és ellenőrizetlen helyzet problémákat teremthet, amikor egy alkalmazott úgy dönt, hogy felmond és továbbáll, vagy éppen a vállalat elbocsájtja. Azt látjuk, hogy számtalan vállalatvezető, cégtulajdonos és HR-vezető nem is gondol arra, hogy a kilépés is rengeteg kockázatot rejt magában. Sokan ezzel már csak akkor szembesülnek, amikor már kár érte a vállalatot: információ szivárog ki, adatok vesznek el, ügyfelek tűnnek el, vagy éppen előnytelen szerződések maradnak hátra.

 

Tovább

Hol folyik ki a pénz a cégből?

Minden vállalat életében eljön az a pillanat, amikor addig nem látott problémák merülnek fel. A szokásokat betartó és a rutint követő menedzsment azzal szembesül, hogy romlik a társaság üzleti teljesítménye, addig nem látott mértékben emelkednek egyes költségek és kedvezőtlenül alakulnak a pénzügyi eredmények. Felmerül a kérdés: mit kell tenni, kihez kell fordulni? A belső ellenőrzés eszközrendszere pontosan arra ad lehetőséget, hogy megtaláljuk azokat a réseket, ahol a pénz “szivárog”, illetve ahol javítani kell az erőforrásokat kedvezőtlenül használó folyamatokat.

 

Tovább

Mit jelent a belső ellenőrzés, más néven internal audit?

A belső ellenőrzésre nem szabad bürokratikus szolgáltatásként tekinteni, amely csak többletköltséget jelent egy vállalatnak. A célja pontosan az, hogy hozzájáruljon, illetve biztosítsa egy társaság üzleti céljainak az elérését, a pénzügyi hatékonyság biztosítása mellett.

 

Tovább

Bemutatkozik a Perfect Answer

Sziasztok! Ezzel az első poszttal indul útnak a Perfect Answer üzleti blogja. Mostantól rendszeresen fogunk szakmai bejegyzésekkel jelentkezni: megosztjuk a véleményünket, elsősorban a belső ellenőrzéssel, a vállalati átvilágítással és az üzleti tanácsadással kapcsolatban. Ezek azok a tevékenységek, amelyekben társaságunk tapasztalt szakértői a legjobbak. Az elmúlt időszakban számtalan ügyféllel dolgoztunk már, piaci tapasztalatainknak köszönhetően pedig sokféle vállalati, üzleti és pénzügyi problémát sikerült azonosítani és megoldani.

 

Tovább