Perfect Answer Blog – minden a belső ellenőrzés és az üzleti tanácsadás világából

A Perfect Answer szakmai blogján rendszeresen új bejegyzésekkel jelentkezünk, ahol elmagyarázzuk, hogy miért játszanak egyre nagyobb szerepet a professzionális internal audit, vállalatátvilágítás, illetve üzleti tanácsadás és GDPR-szolgáltatás az üzleti élet egyre szélesebb körében.

 

Mi a vállalatátvilágítás?

A teljes körű vállalatátvilágítás segítségével nagymértékben átláthatóbbá válik egy cég működése. A cégek átvilágítása azonosítja a vállalatokon belüli kritikus folyamatokat és azok esetleges hiányosságait.

 

Tovább
vallalati-atvilagitas-perfect-answer

Környezeti fenntarthatóság és a belső ellenőrzés

Ha a környezetvédelemről beszélünk, nem elég pusztán a füstölő gyárkéményékre vagy a folyókba vezetett szennyvízre gondolni. A nehézipar világától távolabb álló cégek mindennapjaiban is számtalan olyan körülmény van, amely kárt okoz élőhelyünkben és ezzel együtt magának a cégnek is vesztességet okoz. A környezeti fenntarthatóság és a belső ellenőrzés szorosan összetartozó fogalmakká válhatnak. Az internal audit szolgáltatás arra is lehetőséget biztosíthat, hogy feltárják ezeket tényezőket, illetve megszüntessék azokat, amellyel költséghatékonyabbá és optimálisabbá is válik a működés.

 

Tovább
kornyezeti-fenntarthatosag-es-a-belso-ellenorzes-1024x682

Üzleti tanácsadás – megoldások a hatékony és sikeres vállalati irányításért

A Perfect Answer olyan szolgáltatásokkal segíti a cégek tulajdonosait, vezetőit és a menedzsmentet, amelyek nélkülözhetetlenek egy modern vállalat hatékony és optimális működtetéséhez. A professzionális üzleti tanácsadási szolgáltatás keretén belül a tanácsadó társaság a szükséges és alapvető döntések előkészítésében és meghozatalában támogatja ügyfeleit. Olyan végterméket gyárt vagy konkrét megoldást nyújt az ügyfeleinknek, amellyel azok hosszú távon tudják biztosítani az eredményes piaci szereplésüket.

 

Tovább
uzleti-tanacsadas-1024x683

Miért előnyős a kiszervezett belső ellenőrzés?

A professzionális belső ellenőrzési munka felkészült, szakértelemmel rendelkező tanácsadókat igényel. Az auditorok egyre összetettebb folyamatokkal, széleskörű tapasztalatot igénylő problémákkal szembesülnek. Függetlenül az iparágtól, a cég méretétől, egy jó belső ellenőr képes tájékozódni, elemezni és megállapításokat tenni a gyakran igen bonyolult és nehezen átlátható vállalati folyamatokban és működésben. Röviden összefoglaljuk, hogy a belső ellenőrzési szolgáltatások kiszervezése milyen előnyöket jelent a cégtulajdonosoknak és a vállalatok menedzsmentjének.

 

Tovább
perfectanswer_kiszervezett_belso_ellenorzes-1024x683

Hogyan tehetjük hatékonyabbá a beszerzést?

A belső ellenőrzés szerepe a vállalatok beszerzési folyamatainak ellenőrzésében és javításában

Nem szállít időben a beszállító? Silány minőségű a beszállítótól vett áru? Átláthatatlan és rendszertelen a beszerzési folyamat? Működési szempontból meghatározó jelentősége van, hogy egy cég mennyire jól alakítja ki a beszerzési folyamatok rendszerét és mennyire tartja be a szabályait, illetve hogyan kontrollálja és ellenőrzi azokat.

 

Tovább
perfectanswer_belso_ellenorzes_internal_audit_beszerzes-1024x683

Belső ellenőrzés HR-ügyekben: kockázatok a munkavállalók kilépési folyamatában

Sokszor nem is egyértelmű, de a vállalatok életében a munkaadó és a munkavállaló közötti kapcsolat legérzékenyebb pontja a távozás. A rendezetlen, kontrollálatlan és ellenőrizetlen helyzet problémákat teremthet, amikor egy alkalmazott úgy dönt, hogy felmond és továbbáll, vagy éppen a vállalat elbocsájtja. Azt látjuk, hogy számtalan vállalatvezető, cégtulajdonos és HR-vezető nem is gondol arra, hogy a kilépés is rengeteg kockázatot rejt magában. Sokan ezzel már csak akkor szembesülnek, amikor már kár érte a vállalatot: információ szivárog ki, adatok vesznek el, ügyfelek tűnnek el, vagy éppen előnytelen szerződések maradnak hátra.

 

Tovább
66732497_379890336210374_6274018355468828672_n-1024x723

Hol folyik ki a pénz a cégből?

Minden vállalat életében eljön az a pillanat, amikor addig nem látott problémák merülnek fel. A szokásokat betartó és a rutint követő menedzsment azzal szembesül, hogy romlik a társaság üzleti teljesítménye, addig nem látott mértékben emelkednek egyes költségek és kedvezőtlenül alakulnak a pénzügyi eredmények. Felmerül a kérdés: mit kell tenni, kihez kell fordulni? A belső ellenőrzés eszközrendszere pontosan arra ad lehetőséget, hogy megtaláljuk azokat a réseket, ahol a pénz “szivárog”, illetve ahol javítani kell az erőforrásokat kedvezőtlenül használó folyamatokat.

 

Tovább
67652443_2177040069085740_4693118190337654784_n-1024x683

Mit jelent a belső ellenőrzés, más néven internal audit?

A belső ellenőrzésre nem szabad bürokratikus szolgáltatásként tekinteni, amely csak többletköltséget jelent egy vállalatnak. A célja pontosan az, hogy hozzájáruljon, illetve biztosítsa egy társaság üzleti céljainak az elérését, a pénzügyi hatékonyság biztosítása mellett.

 

Tovább
67419962_727440337718910_1850785245608017920_n-1024x683

Bemutatkozik a Perfect Answer

Sziasztok! Ezzel az első poszttal indul útnak a Perfect Answer üzleti blogja. Mostantól rendszeresen fogunk szakmai bejegyzésekkel jelentkezni: megosztjuk a véleményünket, elsősorban a belső ellenőrzéssel, a vállalati átvilágítással és az üzleti tanácsadással kapcsolatban. Ezek azok a tevékenységek, amelyekben társaságunk tapasztalt szakértői a legjobbak. Az elmúlt időszakban számtalan ügyféllel dolgoztunk már, piaci tapasztalatainknak köszönhetően pedig sokféle vállalati, üzleti és pénzügyi problémát sikerült azonosítani és megoldani.

 

Tovább
desk-3139127_1920-1024x659